Tørrfisk med tomat og sjalottløk.
Du trenger:
- 400 g tørrfisk, skinn og benfri.
- 4 store tomater
- 200 g sjalottløk
- 1 dl kraft – grønnsak eller kjøttbuljong
- 250 g bacon
- 12 sukkererter
- olivenolje
- smør
- salt, pepper
Slik gjør du
Legg fisken i bløt i 2 døgn, husk å bank den godt først. Skjær den i fine serveringsstykker. Kok fisken over damp tilsatt litt hvitvin, dette gjør at fisken blir hviter, bløtere og mer saftfull enn ved koking i vann. Skold tomatene i kokende vann i noen sekunder. Flå av skinnet og fjern innmaten. Skjær tomatkjøttet i terninger. Kok opp og spe med kraft, kok til blandingen tykner. Smak til med salt og pepper.
Skjær bacon i terninger og stek dem sprø og gylne. Rens sukkerertene og damp dem i lettsaltet vann tilsatt litt smør. Anrett løkblandingen på tallerkener. Legg fisken over og dryss med bacon og sukkererter. Serveres med kokte poteter.